Kenessey Béla

Eredeti szakmám építőmérnök, de 30 éve dolgozom a Timóteus Társaságnál, a FÉK-ben és egyéb iskolai programokban, illetve háttérmunkákban (HR, fordítás, képzés stb.). A Semmelweis Egyetemen mentálhigiénés és szervezetfejlesztő, a Pünkösdi Teológiai Főiskolán teológia MA végzettséget kaptam, gyakorlatot pedig (eddig) 27 év házasságban és 4 gyerek felnevelése során szereztem.

dr. Tölgyes-Busz Emese

Német szakon tanultam, majd Kárpátalján tanítottam önkéntesként egy középiskolában. Ezután az ELTE jogász szakán szereztem diplomát, és a minisztériumban gyermekvédelemben dolgoztam, majd pedig Luxemburgban, az Európai Parlament jogász- nyelvészeként. Amikor megszülettek a fiaink, visszavonultam, és otthonoktatók lettünk. Luxemburg után Belgiumban, az USÁban és Magyarországon éltünk. Jogvédőként továbbra is a gyermekek, szülők és tanárok oktatási jogait képviseltem itthon és nemzetközi szervezetekben. Férjem végzettsége mérnök, három fiunkból kettő felnőtt, ők különböző országokban tanulnak, a harmadik még itthon van velünk.. A FÉK munkájába 2023-ban kapcsolódtam be. Elsősorban a tananyagbővítésben és az akkreditációban vagyok aktív, de szívügyem a pedagógusok segítése és az értékközpontú közösségteremtés számukra és a diákok számára.

Balog György

Történelem tanárként végeztem Debrecenben. Egyetemistaként találkoztam először a Timóteus Társasággal, aminek munkájában önkéntesként vettem részt a diákéveim alatt. 1998-ban csatlakoztam munkatársként, 14 évig egyetemisták között dolgoztam Szegeden, majd Budapesten. Ezután főleg operatív munkákban vettem részt (pénzügyek, adminisztráció, Speak Out angol tábor szervezés), közben pedig elkezdtem FÉK órákat tartani középiskolákban. 2001-ben nősültem, feleségemmel 3 gyerek büszke szülei vagyunk.

(c) 2022 Fiatalok az Élet Küszöbén

Minden jog fenntartva.